4 sätt att finansiera sommarsemestern

När sommaren och semestern kommer är det många som vill åka bort för att koppla av. Att få resa iväg kan vara just vad som behövs för att kunna slappna av totalt. Det kan dock bli knivigt om ekonomin inte riktigt tillåter det, men var bara lugn. I den här texten ska du få flera tips på hur du kan finansiera en riktigt härlig sommarsemester. Några av våra tips kräver lite framförhållning, medan några hjälper dig mer direkt. Välj helt enkelt själv vad som passar dig och dina egna förutsättningar.

shutterstock_98725502Sälj saker eller låna

Visste du att svensken i genomsnitt har prylar värda runt ungefär 25 000 kronor i förråd och på vinden? Vårt första tips för att få pengar till semestern är därför att sälja av sådant som du inte behöver. Använd dig till exempel av sajter som Blocket och Tradera för att sälja dina saker. Vårt andra tips är att ordna så att en viss summa förs över från ditt lönekonto till ett sparkonto varje månad. När ett år har gått finns reskassan på sparkontot. Det tredje tipset är att låna pengar på internet. Idag finns många låneföretag som låter dig göra en individuell avbetalningsplan.

Anpassa resmålet efter ekonomin

Vårt fjärde tips är att anpassa ditt resmål efter ekonomin. Om du inte har tillräckligt mycket pengar för att göra en lång resa kan en weekend-resa eller en resa inom Sverige vara ett bra alternativ. Ofta upptäcker man att det finns mycket att hämta i form av avkoppling och aktiviteter även på hemmaplan. Om pengarna inte riktigt räcker till i år kan du istället redan nu börja spara till en mer storslagen semester nästa år. Det kommer att kännas extra bra sedan, när du ligger där på stranden, att veta att du åstadkommit din semester alldeles själv.