Mest sol på din semester

Most sun on your vacationMånga drömmer om soliga semesterdagar där de kan ligga på stranden eller ute i trädgården och få en vacker gyllenbrun färg. Dessvärre är det inte alltid som det ser ut i Sverige och det krävs att man planerar sin semester så att man garanterat får några fina sommardagar. Semestern är den tid på året då vädret är i särklass viktigast för svenskarna. Den svenska sommaren kan vara mycket nyckfull och både regn och svala dagar blandas snabbt med soliga dagar och det är inte alldeles säkert att man får en enda solig dag under sin semester. De flesta tar ut sin semester under juni, juli och augusti medan andra sparar semestern till vintern då de reser iväg till soligare breddgrader.

I juni är det början på sommaren och denna månad är oftast den svalaste av semestermånaderna. Detta är dock istället den månad som i genomsnitt har mest sol och minst regn. I Norrland ligger temperaturerna mellan 15- 20 grader i Juni medan södra Sverige kan få njuta av 20+. Detta är även en av de månader som inte så många vill ta semester, men trots det måste semesterfördelningen ske så att arbetsplatsen inte stannar upp. Under denna månad kan man resa till Gotland eller Öland för att få torrast väder.

Juli är den månad som har det varmaste vädret och i regel brukar värmen avta i slutet av månaden. Dock regnar det mer under juli än det gör i juni och åskväder är inte helt ovanliga. I norr ligger temperaturerna ofta mellan 17- 20 grader medan det i söder återigen är 20 + grader.

Augusti är den månad då värmen brukar ha minskat. Det är dock inte helt ovanligt att augusti blir den varmaste sommarmånaden. Dagarna blir kortare i augusti och det bidrar till mindre sol. För den som tycker om att bada är augusti rätt månad.

Leave a Reply