Skydda dig mot solen utomlands

Protect yourself from the sun abroadSvenskar är i regel vana vid ett mycket svalare klimat än det som finns på varmare breddgrader. Hundratusentals svenskar reser årligen utomlands av många olika anledningar. När man är utomlands är det viktigt att man kan njuta av solen samtidigt som man tänker efter så att man inte bränner sig. Det är enklare för svenskar att bränna sig utomlands än i Sverige då det ofta är ett betydligt varmare klimat i dessa länder. Thailand och Kanarieöarna är populära resmål och här blir solen mycket varmare och du kan räkna med många fler soltimmar än de du får i Sverige.

Det finns en del råd som du bör följa när du är utomlands för att få ut det mesta av din semester. Till exempel bör du undvika att vara ute i solen mellan 11- 15 på dagen då dessa soltimmar är när solen är som starkast. Du bör även skydda din kropp med kläder. Använd gärna en hatt och solglasögon för att skydda dig mot den starka strålningen. Se till att använda solskyddsmedel med medelhög faktor eller hög faktor beroende på vart du åker. Även du som aldrig bränner dig i Sverige kan behöva solkräm utomlands. Solkräm gör inte så att du inte får färg på kroppen.

Du känner din kropp och ju lättare du har för att bränna dig, desto försiktigare måste du vara utomlands. Ha i åtanke att om du bränner dig i Sverige bör du vara extra noggrann med att smörja in din kropp med solskyddsmedel.

Om du bränner dig måste du se till att låta din kropp vila. Det är inte bra att exponera redan bränd hud för sol och det är viktigt att du klär på dig på de brända områdena för att skydda dem från att bli mer brända. Glöm inte bort att dricka vatten för att undvika solsting.

Leave a Reply