Sola säkert i sommar!

Sola safe summerNär det kommer till att sola gäller det att tänka efter en hel del. Solljus är väldigt nyttigt för människor men den så kallade solbrännan som många eftersträvar är hudens naturliga försök att försöka skydda sig från de farliga solcellerna. I grund och botten behöver kroppen solljus för att må bra men det gäller att ta del av detta i lämpliga doser. Dessutom vet man att D-vitaminet som man får från solljuset bidrar till att minska mot olika typer av cancer som exempel.

En gyllenbrun färg i huden kan betraktas som det bästa solskyddet och skyddet i sig består av att överhuden blir litet tjockare. Trots detta skydd som får många av solens strålar att studsa tillbaka och förhindrar att man blir bränd så tar hudens DNA och arvmassa en viss skada. Det tar cirka 48 timmar att laga en skada i DNA och arvmassa och det är klokt att man när man reser utomlands varvar solen med andra aktiviteter så att huden får chansen att vila från solen. Gå in på sunmate-shopen.se för att läsa mer om detta

När du vill sola säkert i sommar ska du bland annat tänka på att du bör undvika solen mellan 11-15 under sommarhalvåret. Detta är på grund av att solen då är som varmast och det är extra viktigt om du har ljus eller väldigt känslig hy.

Om du vistas ute i solen under dessa timmar bör du bära en solhatt för att undvika solsting. Det är viktigt att du smörjer in dig med solskydd med en hög faktor, samt undviker solarium under denna period. Håll även koll på dina leverfläckar samt se till att barnen inte vistas ute i solen på samma sätt som vuxna då deras hud är ännu mer känslig. Tänk efter innan du börjar sola så kan du undvika många ömmande skador från solen.

Leave a Reply